Cea mai luminoasă sărbătoare a cărții românești, Bookfest Chișinău nu putea trece fără Editura Știința.
Am bucurat cei peste 30 de mii de vizitatori, pe care i-a înregistrat târgul de anul acesta, cu peste 200 de titluri de carte Știința, inclusiv noutăți editoriale, dar și cu prezentări ale colecțiilor de carte, cu lansări de carte. Ne-am înscris organic în atmosfera dumnezeiască a Măriei Sale, Cartea!
Am organizat și participat la dezbateri literare, ateliere și întâlniri de suflet cu autorii, scriitorii îndrăgiți.
Editura Știința a avut un program vast în cadrul expoziției.
Oferta noastră la Bookfest a inclus:
Poezia românească după anul 1945, antologie de Ion Pop; anul Dimitrie Cantemir: cantemiriana Editurii Știința; apariții noi și mai vechi în colecțiile: Moștenire, Memoriile Basarabiei, Antologia unui autor, Antologia prozei scurte, Câmpul de lectură. De asemenea, am expus publicului ediții recente în afara colecțiilor.
Lansările Editurii Știința în cadrul salonului Bookfest Chișinău:
30 august în Spațiul de Evenimente MEDIACOR
Gh.I. Brătianu, Basarabia: drepturi naționale și istorice. Ediție îngrijită de Nicolae Enciu. Colecția Memoriile Basarabiei
Moderator: Mircea V. CIOBANU, redactor-șef.
Au prezentat: Nicolae ENCIU, Mihai PAPUC, Anatol ȚĂRANU, Ion ȘIȘCANU.
Vineri,pe 1 septembrie am lansat Vasile Alecsandri, Opere. Ediție în 3 volume, îngrijită de Diana Câmpan și Mihai Papuc, Colecția Moștenire
Moderator: Mircea V. CIOBANU, redactor-șef.
Au prezentat: Mihai PAPUC, Maria ȘLEAHTIȚCHI, Margareta CURTESCU.
Pe 2 septembrie 2023, la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, am lansat Adriana Bittel, Vizită în casa unui bărbat în absența soției sale.(Video). Ediție și postfață de Ioana Pârvulescu. Colecția Antologia Prozei Scurte
Moderator: Mircea V. CIOBANU, redactor-șef.
Au prezentat: Ioana PÂRVULESCU, Maria ȘLEAHTIȚCHI, Grigore CHIPER.
În ultima zi a Târgului de Carte Bookfest Chișinău, Î.E.P. „Știința” a lansat una din cărțile sale la Muzeul Naţional al Literaturii Române, Chișinău.
Volumul SCRIERI de Cezar Baltag a apărut în colecția „Moștenire”, în îngrijirea istoricului literar Mihai Papuc. Studiul introductiv este semnat de Bogdan Crețu, scriitor, profesor universitar la UAIC.
Evenimentul a fost moderat de scriitorul Mircea V. Ciobanu, redactorul-șef al Editurii Știința.
Fotografii de Nadejda Roșcovanu, Romeo Șveț și Vitalie Ichim.
Notă. Evenimentele ar fi fost mai puțin expresive fără prezența și recitalurile poetice ale elevilor de la Școala de Arte „Valeriu Poleacov”, cărora le mulțumim!