Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Vizită în casa unui bărbat în absența soției sale

Autor: Adriana Bittel Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x195 mm Numarul de pagini: 240 Anul apariţiei : 2022 ISBN: 978-9975-85-350-7 Colecţii şi domenii: Antologia prozei scurte
156 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Adriana Bittel este una dintre prozatoarele cele mai înzestrate din literatura română de azi. Maestru neîntrecut al prozei scurte, nuvelele sale pot servi drept model al rafinamentului și stilului pentru genul scurt narativ. Volumele sale Lucruri într-un pod albastru; Somnul după naştere; Iulia în iulie; Fototeca. Temă cu variaţiuni; Întâlnire la Paris. Unsprezece povestiri; Cum încărunţeşte o blondă. Povestiri din secolul trecut, precum și prozele din volumele colective „tematice” sunt mereu în căutarea gurmanzilor literaturii.

Ioana Pârvulescu, scriitoarea care a făcut selecția textelor și care semnează postfrața acestei cărți, menționează că „Prozele sunt decupate cu mână sigură și cu o perfectă stăpânire a finalurilor – una dintre condițiile fără de care nu există reușită în acest gen literar”. Iar în legătură cu faptul că textele nu sunt „datate” și că sunt citite cu interes și după ani de la scrierea lor, postfațatoarea sugerează și această calitate a prozatoarei de a surprinde calitățile (și tarele) esențiale ale protagoniștilor: „Timpul însoțește cu bunăvoință aceste texte, pentru că, așa cum rezultă din micile povești de viață cotidiană, oamenii își seamănă lor înșile în orice decor”.

Volumul este adresat tuturor iubitorilor de literatură de rafinament cehovian (dar și caragialesc), fiind și un bun model de studiu pentru profesori, studenți, elevi.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting