Prieteni, cititori, cărturari, bibliofili,
Vă așteptăm la standul Editurii Știința în zilele 28 august – 1 septembrie 2024.
Bookfest Chișinău e pentru voi!
Avem un rabat incredibil: 40% din preț!
Cele mai importante ediții recente le vom lansa în cadrul târgului, dar mai rămân și pentru alte, viitoare prezentări ale cărților noastre. Deocamdată puteți găsi aceste cărți la standul editurii.
Vom lansa volumul II din colecția Poezie europeană contemporană, dar la stand puteți găsi ambele volume, cuprinzând o galerie de poeți contemporani importanți și poeme relevante.
Alături veți găsi cele patru volume din ediția a doua a antologiei lui Ion Pop Poezia românească după 1945. Pe lângă premiera absolută din 2023, când am scos de sub tipar o ediție antologică fără precedent în tot spațiul limbii române, incluzând poeți români contemporani de pe tot mapamondul, acum am realizat al doilea succes remarcabil: epuizarea tirajului în mai puțin de un an și reeditarea (revăzută și completată) a antologiei. Performanța a fost apreciată și prin lansările fulminante, cu prezență elitei literaturii române și cu public select, la târgurile Librex (Iași) și Bookfest (București).
Vă așteaptă revelații în colecția recuperatoare „Memoriile Basarabiei”: d.e., cartea lui Serghei Cetvertikov despre Paisie Velicicovschi, preotul invocat de Dostoievski în Frații Karamazov: „Stareția ca tradiție a fost resuscitată la sfârșitul secolului trecut de către unul dintre marii asceți (cum este numit) PAISIE VELICIKOVSKI și ucenicii săi, dar chiar și astăzi, chiar și aproape o sută de ani mai târziu, există încă în foarte puține mănăstiri, iar uneori a fost supusă persecuției, ca o inovație nemaiauzită în Rusia”.
O altă lucrare remarcabilă recentă din această colecție este România Mare și alte scrieri de Axinte Frunză (studiul despre România Mare a fost scris de basarabeanu A. Frunză în 1915!), dar și alte cărți din această serie.
Veți găsi noi apariții în colecția „Moștenire”: Costache Conachi, Dimitrie Cantemir, Constantin Stere, Leonid Dimov, Mircea Streinul...
Vă veți completa biblioteca de poezie cu aparițiile noi din colecția „Antologia unui autor”: Matei Vișniec, Lucian Vasiliu, Adrian Popescu, Mihai Ursachi, Constantin Abăluță, Daniel Bănulecu ș.a.
Veți continua lecturile de plăcere cu cărțile din colecția „Antologia prezei scurte”. Cea mai recentă apariție: Nicolae Popa, Vidra în apele cerului, care continuă lista începută cu prozele scurte ale lui Aureliu Busuioc, Adriana Bittel, Ioan Groșan, Paul Goma, Vlad Ioviță, Dumitru Crudu ș.a.
Ca întotdeauna, înainte de un nou an școlar, elevii și profesorii vor vedea noile manuale tipărite recent și își vor putea completa fondul de auxiliare didactice necesare: caiete, teste, lecturi etc.
Vă așteptăm la standul nostru și la lansările de carte ale Științei!