Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Ariile naturale protejate din Moldova


Colecţia Ariile naturale protejate din Moldova cuprinde (la etapa de proiect) patru volume:

Volumul 1. Monumente ale naturii: geologice, paleontologice, hidrologice și pedologice;

Volumul 2. Arbori seculari;

Volumul 3. Rezervații silvicole;

Volumul 4. Pajişti şi monumentele de arhitectură peisajeră.


La modul cel mai general, obiectul colecţiei este patrimoniul natural şi cultural, protejat la nivel naţional prin Legea privind fondul Ariilor Naturale Protejate de stat (1998), iar la nivel internaţional prin Convenția privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural, aprobată de UNESCO în 1972.


Colecţia este elaborată de un colectiv de cercetători științifici de la Grădina Botanică, Institutul de Zoologie, Institutul de Ecologie și Geografie, Institutul de Geologie și Seismologie ale Academiei de Științe a Moldovei, care au efectuat în anii 2010-2014 revalidarea Sistemului de Arii Naturale Protejate din Republica Moldova. Proiectul de cercetare a permis evidențierea compoziției floristice, faunistice, a elementelor şi detaliilor valoroase; precizarea hotarelor ariilor protejate; elaborarea hărților necesare, acumulându-se o bază de date cu referire la ariile naturale protejate de stat.

Volumele din această colecţie sistematizează aceste cercetări, prezentând cele mai importante arii protejate, conform unui algoritm unic, cuprinzând localizarea; suprafaţa protejată; descrierea; starea ecologică; importanţa culturală, socială, ştiinţifică şi practică; starea de protecţie şi recomandări cu privire la măsurile de protecţie/ de conservare.


Obiectivul colecției Ariile naturale protejate din Moldova este de a generaliza informația despre starea actuală a Ariilor Naturale Protejate din Moldova printr-o documentare științifică, de a familiariza populația cu starea actuală în acest domeniu și de a veni cu anumite recomandări privind măsurile de protecţie, în scopul optimizării conservării biodiversității din cadrul acestor arii.

Ariile naturale protejate din Moldova. Vol. 4. Pajiști și monumente de arhitectură peisajeră Gheorghe Postolache, Vasile Bucațel, Ștefan Lazu, Alexandru Teleuță, Aliona Miron
220 lei
Ariile naturale protejate din Moldova. Vol. 1. Monumente ale naturii: geologice, paleontologice, ... Anatolie David, Viorica Pascari, Igor Nicoara, Adam Begu, Maria Sandu, Andrei Ursu, Gheorghe Postolache
220 lei
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting