Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Broșat


Colecţia „Dicţionare şcolare" este cea mai amplă colecţie de profil din tot spaţiul limbii române (până în prezent au apărut 19 titluri).
Colecţia include dicţionare lingvistice, bilingve, de domeniu. Toate tipurile de dicţionare sunt elaborate prin prisma teoriei lexicografice de ultimă oră.
Dicţionarele bilingve (român-străine şi străin-române) sunt de un volum suficient pentru vârsta şcolară şi nu numai. Unele sunt însoţite de un aparat metodic indispensabil (tabele de conjugări, verbe neregulate, instrumente gramaticale), iar cel francez şi cel englez includ şi transcripţiile în limba română, şi un minighid de conversaţie, care asigură capacităţi minime de a conversa într-o limbă de circulaţie universală.
Colecţia se distinge de alte dicţionare şcolare prin faptul că toate titlurile sunt tipărite în două variante de copertă (broşată şi legat), ce permite o diferenţiere apreciabilă a preţului de vânzare şi o accesibilitate mai mare pentru potenţialii cumpărători cu diferite venituri.
Dicţionarele din colecţie sunt permanent revăzute, actualizate şi completate ca urmare a numeroaselor împrumuturi lexicale din limbile străine, dar şi a evoluţiei vocabularului românesc în general. Începând cu 2007, toate titlurile sunt actualizate în conformitate cu Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române (DOOM2, Academia Română, 2005) şi Dicţionarul Explicativ Ilustrat al Limbii Române (DEXI).
Din 2010 toate dicţionarele colecţiei sunt editate, reeditate sau retipărite într-o nouă copertă. În „haină nouă" apar atât noile titluri de dicţionare ce completează colecţia, cât şi titlurile actuale ale colecţiei în măsura şi în ordinea în care sunt reeditate. Noile coperte ale dicţionarelor actuale păstrează elemente din vechile coperte, astfel încât cititorul să recunoască uşor ediţiile de azi ale dicţionarelor şi în „veşminte noi". Un timp vor coexista două generaţii poligrafice ale dicţionarelor actuale ale colecţiei.

Dicţionar de proverbe comentate Tatiana Cartaleanu, Olga Cosovan, Elena Cartaleanu
49 lei
Dicţionar de expresii şi locuţiuni Elena Comşulea, Valentina Şerban, Sabina Teiuş
53 lei
Dicţionar de pleonasme Gheorghe Popa, Lucia Popa
48 lei
Dicţionar de paronime Gheorghe Bulgăr
33 lei
Dicţionar de antonime Vasile Bahnaru
62 lei
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting