Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Simbolismul cromatic în cultura românească tradiţională

Author: Tamara Apostol-Macovei Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Numarul de pagini: 208 Anul apariţiei : 2019 ISBN: 978-9975-85-158-9
305 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Arealul carpatic a constituit o zonă favorabilă pentru manifestarea simbolului cromatic timp de milenii, conservând astfel dovezi concludente ale vieții spirituale a trăitorului sedentar. Fără o interpretare sistemică a fenomenului simbolului cromatic, nu vom reuși să construim și să întregim viața istorică, spirituală a poporului nostru.

Cunoașterea simbolismului cromatic în cultura tradițională constituie o temă de actualitate, a cărei investigare ar contribui substanțial la întregirea ființei spirituale a neamului românesc.

În cele patru secţiuni ale cărţii, autoarea examinează rând pe rând simbolurile cromatice primare în cultura tradiţională danubiano-pontică, spaţiul, timpul şi motivaţia simbolului cromatic, suportul material de reprezentare a simbolurilor, dar şi materialele propriu-zise de redare a acestora. de asemenea, sunt identificate particularităţile cromatice zonale şi semnificaţiile simbolurilor tradiţionale în plan lingvistic. Autoarea este în special preocupată de aspectul etnologic al simbolismului cromatic, mai puţin supus unor investigaţii ample, fundamentale.

Textul e însoţit de 5 planşe (în total 40 de pagini) cu material fotografic, adunat şi selectat de autoare, care va ajuta potenţialul cititor să surprindă elementul definitoriu care a asigurat enigmatica longevitate a simbolurilor în timp: fondul spiritual profund cultic, religios, mistic.

Cartea se adresează în primul rând specialiştilor în domeniul istoriei şi teoriei artei populare,studenţilor de la instituţiile de profil, dar şi celor interesaţi de a-şi spori nivelul de cunoştinţe.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting