Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Sfatul Țării: Documente (II). Procesele-verbale ale ședințelor Comisiei Agrare

Author: Ion Țurcanu Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 170x260 mm Numarul de pagini: 612 Anul apariţiei : 2018 ISBN: 978-9975-85-150-3
400 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Volumul de faţă continuă valorificarea documentelor inedite ale Sfatului Ţării prin publicarea proceselor-verbale ale Comisiei Agrare a acestui organ legislativ. Ediţia include 73 de procese-verbale ale acestei Comisii, la care se adaugă descrierile succinte a 35 de şedinţe, publicate în ziarul Sfatul Ţării.
La cele două grupaje de texte sunt anexate o serie de documente referitoare la legislaţia agrară a Sfatului Ţării, discutată şi votată de către deputaţii acestui for, precum şi la modificarea acesteia în parlamentul român în primii ani de după Unire. Dintre acestea, cel mai important document este legea adoptată la 11 martie şi publicată în Monitorul Oficial al României la 13 martie 1920, care nu a fost altceva decât modificarea şi ratificarea legii agrare a Sfatului Ţării din 27 noiembrie 1918, act legislativ care dă întreaga măsură a capacităţii creatoare a celei mai importante instituţii politice şi legislative a Basarabiei.
Documentele volumului sunt însoţite de un amplu studiu introductiv, de note şi comentarii pe marginea stenogramelor vremii.
Cartea este adresată în primul rând istoricilor, cercetătorilor, profesorilor, studenţilor, dar şi celor interesaţi de istoria contemporană, inclusiv de istoria politică şi economică a ultimului secol.

Ediție îngrijită, studiu introductiv, note și comentarii de Ion Țurcanu.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting