Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Scrieri. Publicistică literară și filosofică

Author: Constantin Stere Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 608 Anul apariţiei : 2022 ISBN: 978-9975-85-339-2 Colecţii şi domenii: Moștenire
426 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Ediție de Victor Durnea.

Ediţia oferă cititorului posibilitatea de a cunoaşte publicistica scriitorului C. Stere cu tematică care ţine de domeniul literaturii, culturii, esteticii, filosofiei (studiile şi eseurile din volumul „În literatură”, publicat la Iaşi în 1921, Încercări filosofice ş.a.), o serie de texte situate la graniţa dintre literatură şi metaliteratură („impresiunile fugitive” Patru zile în Ardeal, conferinţele ţinute în anii ’30 ai secolului trecut ş.a.), precum şi o secţiune de interviuri oferite de scriitor pe marginea romanului În preajma revoluţiei.

Volumul e însoţit de un studiu introductiv, de o cronologie a vieţii şi operei scriitorului şi de note şi comentarii la textele incluse.
Volumul este destinat cercetătorilor literari, istoricilor, filosofilor, studenților, profesorilor și elevilor, tuturor cititorilor interesați de moștenirea literară a lui Constantin Stere, în speţă de publicistică.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting