(+373 22) 73-96-16

Scrieri. Volumul 1. Poezie. Proză

Author: Sergiu Matei Nica Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 432 ISBN: 978-9975-85-260-9 Anul apariţiei : 2021 Colecţii şi domenii: Moștenire
260 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Ediție de Victor Durnea

Sergiu Matei Nica (1917 – 1973) e un poet, prozator şi publicist român din Basarabia, unul dintre cei mai talentaţi şi unul dintre cei mai puţin cunoscuţi scriitori basarabeni din interbelicul românesc. Deţinut politic, face ani grei de puşcărie comunistă, lăsând numeroase manuscrise, publicate postmortem. Ediţia pe care o propunem încearcă să facă dreptate scriitorului şi cititorului, e o tentativă de reabilitare estetică şi politică a omului de cultură.
Ediția de față, concepută în două volume, prezintă o selecție din moștenirea literară a scriitorului Sergiu Matei Nica, mai puțin cunoscută cititorului, în mare parte inedită.
Cele două compartimente din volumul I, consacrate poeziei și prozei, sunt împărțite în câte două secțiuni: a editelor și a ineditelor. În cazul secțiunii editelor poetice, un loc separat (și privilegiat) i se acordă volumului tipărit în 1943 – Furtuni pe Nistru –, urmat apoi de numeroase poezii rămase în periodice, aranjate în ordine cronologică. Compartimentul prozei dispune și el de o secțiune a textelor publicate numai în periodice și alta a ineditelor.
Cartea este adresată tuturor cititorilor interesaţi de moştenirea culturală, în speţă de poezia și proza interbelică.


Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting