Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
Editura Știința rămâne în topul celor mai transparente întreprinderi cu capital public din Moldova 02.06.2021

Întreprinderea de stat Editorial-Poligrafică „Știința” rămâne în top 10 cele mai transparente întreprinderi cu capital public din țară pe poziție onorantă, locul 7.


Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova, disponibil pe www.companies.viitorul.org, a fost prezentat pe 31 mai, în cadrul unei conferințe online organizate de Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și INEKO Slovacia.

Potrivit raportului nr.3 de monitorizare a transparenței întreprinderilor cu capital public, pentru calcularea clasamentului de transparență a fost monitorizată activitatea a 60 de întreprinderi de stat, municipale și societăți comerciale cu capital integral sau majoritar de stat sau municipale din Republica Moldova în anul 2020. Întreprinderile au fost selectate după indicatorii economici, în funcție de mărimea activelor, importanța domeniului de activitate al acestor întreprinderi, cu includerea nemijlocită și a întreprinderilor fondate de către autoritățile publice locale. Întreprinderile cu capital public au fost evaluate în baza a șase criterii de transparență: indicatorii economici, transparența și accesul la informație, achizițiile publice și proprietatea, resursele umane, etica și conflictul de interese, granturi și caritate. Punctajul maxim pentru o întreprindere constituie 100 de puncte.

Știrea integrală o găsiți aici: Topul celor mai transparente întreprinderi cu capital public din Moldova: Moldelectrica, MoldATSA și Energocom, primele în clasament.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting