Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Dramaturgie

Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 312 Anul apariţiei : 2017 ISBN: 978-9975-85-095-7 Colecţii şi domenii: Literatura din Basarabia. Început de secol XXI
156 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Sub genericul “Literatura din Basarabia. Început de secol XXI”, editurile Arc şi Ştiinţa propun o serie de antologii care valorifică literatura scrisă în limba română de autori basarabeni la începutul secolului XXI. Noua serie continuă, ca o ştafetă, ciclul antologic „Literatura din Basarabia în secolul XX”, care a apărut în 2004, însumând 12 volume. Colecţia recentă antologhează scrierile editate după anul 2000 până în prezent (2017). Proiectul reprezintă o nouă faţă a literaturii române din Basarabia, o literatură privită în dinamica ei evolutivă, antologată chiar în timpul în care se produce. Seria conţine şase volume care cuprind creaţii artistice clasificate pe genuri. Volumele au câte un studiu introductiv, cu tabloul la zi al genului în cauză şi cu prezentarea autorilor şi a textelor selectate.


Antologatorul volumului Dramaturgie a făcut o selecţie a textelor care au suscitat interesul iubitorilor de teatru, incluzând în volum piesele de referinţă recente ale dramaturgilor, consacraţi sau tineri, inclusiv piese premiate în cadrul unor concursuri prestigioase şi montate pe scene academice, în laboratoare de creaţie şi teatre experimentale. Autorii antologaţi reprezintă toate generaţiile de autori care scriu azi pentru teatru: Nicolae Negru, Val Butnaru, Constantin Cheianu, Irina Nechit, Dumitru Crudu, Nicoleta Esinencu, Luminiţa Ţâcu, Inna Cebotari.

Selecţie, studiu introductiv, note biobibliografice de Irina Nechit.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting