Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Dimitrie Bolintineanu. Scrieri. Volumul I

Author: Dimitrie Bolintineanu Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 420 Anul apariţiei : 2019 ISBN: 978-9975-85-175-6 Colecţii şi domenii: Moștenire
294 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Ediție îngrijită, studiu introductiv, tabel cronologic, note și comentarii, iconografie de Teodor Vârgolici


Dimitrie Bolintineanu
este, alături de Vasile Alecsandri, unul dintre cei mai importanți poeți și prozatori ai epocii pașoptiste. Moștenirea sa poetică este vastă și variată, incluzând elegii, cântece, balade/legende istorice.

Primul volum din ediţia de „Scrieri” în două volume cuprinde opera poetică a lui Dimitrie Bolintineanu publicată în volume până în anul 1865, an în care se tipărește, sub directa sa supraveghere, ediția „Poezii de D. Bolintineanu atât cunoscute cât și inedite”, considerată, pe drept cuvânt, cea mai reprezentativă antologie de autor.

Volumul include, de asemenea, un studiu care introduce cititorul în universul operei scriitorului, un tabel cronologic cu cele mai relevante date şi evenimente din viaţa şi opera lui, precum şi o serie de note şi comentarii la textele literare.

Volumul, ca și întreaga Colecție „Moștenire”, este destinat cercetătorilor literari, istoricilor, jurnaliștilor, studenților, profesorilor șielevilor, celor interesați, în acest caz,de moștenirea literară a lui Dimitrie Bolintineanu.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting