Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Dicționarul explicativ al limbii române actuale (cu sinonime, antonime, paronime, exemple) în 4 volume

Author: Vasile Bahnaru, Liliana Botnaru, Livia Căruntu-Caraman, Viorica Molea, Maria Onofraș, Tamara Pahomi, Valeriu Sclifos, Lidia Vrabie Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 165x235 mm Numarul de pagini: 1988 Anul apariţiei : 2022 ISBN: 978-9975-85-353-8 Colecţii şi domenii: Dicționare Știința
1 400 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Ediție coordonată de Ana Vulpe


Dicționarul explicativ al limbii române actuale (cu sinonime, antonime, paronime, exemple) este un dicționar actualizat la realitatea limbii, cuprinzând peste 60.000 de cuvinte, locuțiuni și expresii frazeologice.

Inventarul de cuvinte include atât lexicul de uz general (cuvinte, construcții fixe), cât și unități lexicale de uz special: termeni, unele dialectisme, arhaisme, regionalisme cu circulație pe o arie vastă, cuvinte populare etc., care se atestă în vorbirea curentă, în manuale, lucrări științifice de popularizare, precum și o serie de inovații lexicale intrate de curând în uz, ce reflectă modificările la nivel de vocabular din ultima perioadă, unele, deocamdată, cu statut de recomandare.

Pe lângă partea de bază – cea explicativă, articolul lexicografic mai cuprinde o gamă largă de indicații privind unele dificultăți de pronunție, de silabație fonetică, de ortografie, dificultăți de ordin morfologic etc. Totodată, definiția este urmată de elementele de echivalență sau/și opoziție respective, precum și de exemple ce oferă modele de utilizare a cuvintelor în context. Toate acestea amplifică caracterul didactic al lucrării.

Prin conținutul și metoda de tratare, dicționarul este util pentru orice vorbitor dornic să-și îmbogățească vocabularul în limba română.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting