Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Dicţionar de Ştiinţe Economice (traducere)

Author: Claude Jessua, Christian Labrousse, Daniel Vitry, Damien Gaumont Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 165x240 mm Numarul de pagini: 1048 ISBN: 978-9975-67-002-9
376 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Dicţionarul este o traducere din limba franceză a cărţii editate la Presses Universitaires de France. Elaborat de peste două sute de specialişti francezi, dicţionarul tratează aspectele teoretice şi metodologice ale ştiinţelor economice. O atenţie deosebită în cadrul articolelor a fost acordată fenomenelor şi realităţilor economice de ultimă oră. În afară de concepte, metode, autori şi şcoli, lucrarea trece în revistă şi laureaţii Nobel din domeniul economiei din 1969 pînă în 2005. Cu un volum depăşind 1000 de pagini, dicţionarul este în prezent cea mai amplă lucrare de acest gen din lume.
În opinia prof. dr. Ion Gh. ROŞCA, rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, „Prezentul dicţionar de ştiinţe economice este rezultatul diligenţelor conjugate ale mai multor prestigioşi profesori şi mari gînditori din sfera economiei, depuse în scopul externalizării unui bun fără de preţ: dezvoltarea civilizaţiei prin intermediul cunoaşterii şi al tezaurului intelectual al acesteia. Atîta timp cît «econometrie», «cercetare operaţională» sau «teoria jocurilor» nu mai fac parte din latura mistică a economiei pentru cei care studiază această frumoasă anexă a ştiinţei universale, există toate premisele să considerăm că am mai făcut un pas pe treptele fără de sfîrşit ale cunoaşterii. Este lăudabil efortul - dificil - de traducere a dicţionarului.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting