Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
Constantin Stere, Octavian Goga și George Bacovia, noi apariții editoriale, de lăsat ca Mostenire cititorului de mâine 10.05.2023

Ziua de sâmbătă, 6 mai, a oferit vizitatorilor Salonului o varietate largă de evenimente.Unul dintre ele s-a desfășurat cu suportul Editura Stiinta.

Redactorul-șef, Mircea V. Ciobanu, împreună cu Ludmila Șimanschi, doctor în filologie, au prezentat publicului cele mai recent apariții în colecția „Moștenire”.

E vorba de trei volume: „Scrieri” de Constantin Stere, care include publicistică literară și filosofică, ediție îngrijită de Victor Durnea; „Scrieri”, de Octavian Goga, cu poezii și mărturisiri ale autorului și „Opere” de George Bacovia, prefață și ediție de Mircea Coloșenco.


Au participat la lansare profesori de limba și literatura română, elevii de la Școala de Arte „Valeriu Poleacov”, Secția Teatru, profesoare - Elena Bivol și Liuba Cernomoreț, părinți și vizitatori ai Salonului.


Frumos e versul, când e așezat pe buzele copilului. Ne-au convins de acest lucru elevele de la Școala de Arte „Valeriu Poleacov”, care s-au echipat bine cu recuzita cu care au lucrat – cărțile, dând dovadă de cunoaștere temeinică a operelor acestor autori, dar și ai autorilor care urmează curând să apară în Colecția „Moștenire”:Mihai Eminescu și Vasile Alecsandri. Acestea sunt elevele Maria Ghetmancenco, Casandra Cardaniuc, Delia Gorea, Iuliana Bolgari, Victoria Covaliov, Lia Crainii, Sofia Cortac, Lilicu Ana, care au colorat evenimentul cu un recital deosebit.


Menționăm faptul că, Editura „Știința”, la ediția curentă a Salonului a fost implicată în organizarea a patru manifestări încluse în agendă, oferind vizitatorilor o porție valoroasă de cultură a lecturii și recomandări de cărți bune.

 
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting