Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Cartea Roşie a Republicii Moldova, ediția a 3-a

Author: Colectiv Limba: ediţie bilingvă româno-engleză Tipul copertei: Carte legată Format: 220x310 mm Numarul de pagini: 492, policromie Anul apariţiei : 2015 ISBN: 978-9975-67-998-5
590 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Cartea Roşie a Republicii Moldova, ediţia a treia, este, deopotrivă, o carte-document şi o carte-avertisment. Volumul include descrierea şi prezentarea stării de periclitare şi a stării de protecţie a 208 specii de plante şi a 219 specii de animale, un indice alfabetic al speciilor în limba latină şi unul cu denumirile în limba română. Toate textele care descriu speciile sunt prezentate, inclusiv, în versiunea engleză.
Lucrarea este elaborată în conformitate cu principiile generale fixate în Legea cu privire la Cartea Roşie a Republicii Moldova, cu criteriile de raritate a speciilor de plante şi animale ale Listei Roşii a Uniunii Internaţionale a Conservării Naturii, a Listei Roşii a UICN. În ediție au fost incluse speciile de plante și animale din următoarele categorii de raritate: vulnerabile (VU), periclitate (EN) și critic periclitate (CR).
Fiecare specie este prezentată conform unui algoritm unic: Statutul (gradul de periclitare), Răspândire, Habitat, Aspectul cantitativ, Factori limitativi, Particularităţi biologice şi ecologice, Cultivarea / Creşterea în captivitate, Starea de protecţie, Măsuri de protecţie, Surse bibliografice. Este prezentată fotografia speciei şi localizarea pe hartă a zonelor unde a fost consemnată prezenţa acesteia.
O enciclopedie a frumuseţilor naturii de la noi aflate în stare dramatică şi un semn de alarmă şi de îndemn implicit la protecţia biodiversităţii.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting