Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Antologia poeziei erotice românești

Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 176 Anul apariţiei : 2017 ISBN: 978-9975-85-098-8 Colecţii şi domenii: Câmpul de lectură
106 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Antologia cuprinde cele mai frumoase şi mai relevante estetic poezii de dragoste din lirica românească, de la textele folclorice, până la cele mai recente, surprinzând astfel şi o evoluţie a acestui gen. Indiferent de curentul literar şi de maniera aplicată, o panoramă a liricii de dragoste acoperă, în primul rând, o temă frecventă, studiată şi în mod special în gimnaziu, la liceu şi la facultate.
Evoluţia sensibilităţii erotice la poeţii români din diferite timpuri este relevantă în sine şi răspunde atât unei solicitări didactice, cât şi unei lecturi de plăcere, lirica de dragoste incluzând poate cele mai frumoase poezii ale lumii.
Un studiu introductiv prezintă evoluţia temei în funcţie de curentele literare, de maniera şi stilul epocilor literare, dar şi a individualităţii poetice concrete. Cartea e dotată cu un util instrument didactic: glosar, cronologia temei, precum şi un dosar de idei.

Selecţie, repere cronologice, glosar de Nicolae Leahu, Raisa Leahu. Studiu introductiv de Nicolae Leahu.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting