(+373 22) 73-96-16
Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor 22.04.2019

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor sau Ziua Internațională a Cărții se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată din anul 1995 de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor.

Ideea marcării acestei zile vine din Spania, unde are loc, la 23 aprilie, Festivalul Trandafirilor, o manifestare în care este sărbătorit Sf. Gheorghe (Sfântul Jordi). În această zi, în Spania, încă din Evul Mediu, fetele și femeile primesc flori, iar bărbații - cărți. Obiceiul oferirii cărților a fost practicat după 1616, anul în care au trecut în eternitate Miguel de Cervantes și William Shakespeare. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc omagii închinate cărții, autorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor, și, implicit, cititorilor. În toată lumea sunt organizate expoziții de carte, lecturi publice și tot felul de alte manifestări menite să încurajeze și să popularizeze lectura. În 2001, Madrid a fost prima capitală a cărții, urmată de Alexandria în 2002.

Sharjah (Emiratele Arabe Unite) a fost desemnată "Capital World Book" pentru anul 2019 de către directorul general al UNESCO, la recomandarea Comitetului consultativ, reunit la sediul Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Biblioteci de la Haga.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.189 din 08 februarie 2010, anual, la 23 aprilie, în Republica Moldova se consemnează sărbătoarea profesională - Ziua Bibliotecarului.

Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting