Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Scrieri. Volumul 2. Publicistică. Jurnal

Autor: Sergiu Matei Nica Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 484 Anul apariţiei : 2021 ISBN: 978-9975-85-261-6 Colecţii şi domenii: Moștenire
339 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Ediție de Victor Durnea

Volumul doi al ediției de Scrieri ale lui Sergiu Matei Nica include în prima sa secțiune o selecție din publicistica literară și cea cu tematică socială, politică etc. a autorului, reflectând astfel o activitate extrem de intensă, mai cu seamă în anii 1940–1944, când scriitorul este, probabil, cel mai harnic publicist basarabean.
Cea de-a doua secțiune a volumului cuprinde aproape jumătate din paginile jurnalului lăsat de scriitor, ce acoperă intervalul 1967–1973 (notații propriu-zis diaristice, dar și „amintiri”, medalioane, eseuri, articole gazetărești, luări de poziție, opinii relative la viața literară, socială și politică, precum și texte literare cu un filon mai mult sau mai puțin bogat de ficțiune). Ultima secțiune, intitulată Note și comentarii, oferă cititorului date și informații suplimentare cu referință la textele incluse în volum.
Cartea este adresată tuturor cititorilor interesaţi de moştenirea culturală, în speţă de publicistica interbelică.


Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting