Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Istoria Basarabiei. Vol. 1: Preludii. Din paleolitic pînă la sfîrşitul Antichităţii

Autor: Ion Țurcanu Limba: Română Tipul copertei: Carte legată cu supracopertă Format: 170x240 mm Numarul de pagini: 868 text +32 planșe color Anul apariţiei : 2016 ISBN: 978-9975-85-052-0
600 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Descarcă cartea .pdf

Necesitatea unei istorii a Basarabiei se impune și prin faptul că abordarea acestui subiect în unele studii recente elaborate la Chișinău încă nu s-a debarasat de interpretarea şi comentariul fals sau voit părtinitor al izvoarelor istorice. Până la mijlocul secolului trecut istoria veche a Basarabiei nu a constituit o temă de cercetare de mare interes. Către acel moment, aproape nimic nu se știa despre preistoria și în general despre tot trecutul spațiului respectiv de până la apariția coloniilor grecești pe litoralul nord-vest pontic.

Ceea ce avem acum la acest subiect sunt fie niște sinteze vechi, depășite încă de la apariția lor, fie niște istorii sovietice care, pe lângă faptul că sunt viciate de o viziune voit distorsionantă a realităților istorice și ignorează intenționat diversitatea informației accesibilă astăzi cercetătorilor, mai sunt scrise într-un limbaj greoi, confuz, pe alocuri incorect sub aspect stilistic etc.

Ediţia actuală propune cititorului o istorie bine documentată, elaborată pe principii strict ştiinţifice, evitând metodele dogmatice impuse de aspra cenzură de până la 1990, a Basarabiei din perioada cuprinsă între paleolitic şi până la sfârşitul Antichităţii. Diversitatea informaţiei puse în circulaţie de autor, limbajul accesibil al scrierii, precum şi bogatul material ilustrativ care însoţeşte textul răspunde exigenţelor oricărui potenţial cititor.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting