
- Lumea vegetală/ Lumea animală
- Managementul ecologic
- Ariile naturale protejate din Moldova
- Academica
- Personalități notorii
- Moştenire
- Pagini despre Basarabia
- Memoriile Basarabiei
- Antologia unui autor
- Antologia prozei scurte
- Câmpul de lectură
- Literatura din Basarabia. Început de secol XXI
- Literatura din Basarabia în secolul XX
- Literatura română din Basarabia
- Poezia românească după 1945
- Opera aperta
- Pasărea măiastră
- Strategia schimbării
- Dicţionare
- Manuale școlare și auxiliare didactice
- Enciclopedii
- Albume și cărți de artă
- Alte colecții
- Varia

Autor: Vlad Pâslaru
Deoarece fenomenele educaţiei sunt interconexe prin natura lor, studiul oferă o abordare interdisciplinară a termenilor de referinţă ai pedagogiei din perspectivele sociolingvistică, epistemologică și pedagogică, pornind de la finalitatea principală a educaţiei – identitatea educabilului.
Perspectivele epistemice sunt dezvoltate pe coordonatele subiect–obiect al cunoașterii, dezvăluitoare a naturii educaţiei și a unităţii acţiunii educaţionale în timp, spaţiu și modalitate care atribuie educaţiei calitatea hic et nunc. În consecinţă, autorul încearcă, în premieră, definirea unei terminologii pedagogice pe coordonata naţional-identitară a educabililor din spaţiul intrariveran Prut–Nistru. Astfel, educaţia modernă se deschide cititorilor – cercetători, cadre didactice, studioși – prin reperele epistemologice ale unor domenii mai importante ale acesteia, dar și prin posibile răspunsuri şi soluţii teoretico-praxiologice, care au formula unor principii, finalităţi, conţinuturi şi strategii educaţionale, examinate/deduse din obiectele realităţii educaţionale a Republicii Moldova.
Lucrarea este destinată cercetătorilor din domeniul educației, managerilor instituțiilor de învățământ de diferite nivele, pedagogilor, studenţilor, dar şi tuturor celor ce se interesează de domeniul educației și manifestările comportamentale în funcție de evoluțiile pe piața educațională.



