Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială: Dimitrie Cantemir. Opere. Despre numele antice și de astăzi ale Moldovei, Istoria moldo-vlahică și Viaţa lui Constantin Cantemir, zis cel Bătrân, Domnul Moldovei 15.02.2024
Volumul de față cuprinde traducerile în limba română a trei lucrări istorice și istorico-geografice definitivate de Dimitrie Cantemir în limba latină în perioada aflării sale în Rusia (1711-1723): Despre numele antice și de astăzi ale Moldovei, Istoria moldo-vlahică și Viaţa lui Constantin Cantemir, zis cel Bătrân, Domnul Moldovei. Aceste tratate fac corp comun cu alte două importante opere ale lui Dimitrie Cantemir: Descrierea stării de odinioară și de astăzi a Moldovei și Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor, constituind un ciclu de studii, de o mai mare sau mai mică întindere, dedicate istoriei, civilizației și culturii poporului român cu începere din Antichitate până în epoca în care a trăit și a activat cărturarul.

Lucrările sunt însoţite de analize istoriografice şi indici de nume şi locuri. Traducerile au fost efectuate de Dan Slușanschi (1943-2008), fost profesor la Universitatea din București. profund cunoscător al limbilor clasice greacă și latină, traducător al mai multor lucrări ale lui Dimitrie Cantemir.

Ediția D. Cantemir se adresează cercetătorilor literari, istoricilor, tuturor celor pasionati de opera lui complexă.

Ediție de Andrei și Valentina Eșanu
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting