(+373 22) 73-96-16
Premiul „Virgil Cândea” pentru Mihai Papuc, oferit de Fundația Culturală „Magazin Istoric” 04.06.2019

Mihai Papuc, îngrijitorul volumului „Paul Mihail. Reconstituiri. Jurnal. Corespondență” s-a ales cu premiul „Virgil Cândea”, oferit de Asociația Sanda și Virgil Cândea, pentru volumul consacrat lui Paul Mihail și editat în 2018 la Editura Știința.
Premiul a fost oferit în cadrul celei de-a 27-a ediții a Simpozionului de istorie şi civilizaţie bancară "Cristian Popişteanu", eveniment în cadrul căruia Fundaţia culturală „Magazin Istoric”, susținută de diferite asociații, instituții și personalități istorice, oferă premii pentru cele mai importante contribuţii ale cercetării istorice.

Virgil Cândea a fost un istoric al culturii române, membru titular al Academiei Române, care și-a dedicat întreaga viață inclusiv cercetării operei lui Dimitrie Cantemir. A fost prieten cu Paul Mihail, teolog, memorialist și istoric român, membru de onoare al Academiei Române. În volumul premiat, Mihai Papuc, împreună cu Zamfira Mihail, fiica lui Paul Mihail, au adunat cele mai importante documente, publicații ale lui Paul Mihail. Ultimul capitol din carte cuprinde corespondența lui Paul Mihail cu sătenii din Cornova, Orhei. Nu ar fi ceva deosebit, dacă nu am ști că sunt scrisori din anii 1957 – 1994 și că erau semnate de către un preot de peste Prut.

„Acest premiu este unul prestigios pentru mine, dar și pentru Editura Știința, al cărei nume a răsunat în sala festivă a Băncii Naționale a României, în cadrul unui eveniment cu tradiții, care adună cercetători notorii, personalități preocupate de istorie din toată lumea. Anul acesta, spre exemplu, la București s-a discutat Istoria celui de-al doilea dosar al Tezaurului României evacuat la Moscova.”, menționează Mihai Papuc.

 
Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting