Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
Noutăți editoriale. Constantin Stere. Publicistica social-politică, volumele 1 și 2 19.02.2024
Ediţia de faţă inaugurează o serie de carte în cinci volume care va cuprinde o mare parte din publicistica social-politică a lui Constantin Stere: articolele, studiile și eseurile, „cronicile interne” și „cronicile externe”, recenziile, interviurile, replicile polemice etc., având ca numitor comun chestiuni social-politice, toate publicate de cunoscutul scriitor şi om politic de-a lungul a aproape patru decenii, între 1893 și 1933.

În primul volum sunt cuprinse textele publicistice apărute între anii 1893 şi 1907, de la debutul cu articolul O sinucidere, în ziarul Munca din 28 martie 1893, sub semnătura C. Minuseanu, şi până la răscoalele populare ţărăneşti din anul 1907.

Volumul mai cuprinde un studiu introductiv, un tabel cronologic şi o secţiune de note şi comentarii cu referinţă la textele incluse.

Al doilea volum din seria de cinci volume, consacrată publicisticii social-politice cuprinde texte apărute între anii 1908 şi primăvara anului 1916, anul intrării României în marea conflagraţie mondială: studii, articole, recenzii, note etc., cu o arie tematică diversă privind politica internă şi cea externă, polemicile aspre (cu N. Iorga, cu A.C. Cuza, cu G. Panu, cu socialiştii de la „Viitorul social”, cu Aurel C. Popovici, cu C. Hiotu), evenimentele internaționale (războaiele balcanice sau izbucnirea războiului mondial), contribuţia substanțială a politicianului la cauza „germanofilă”, prin cele trei ample texte bine documentate: Pentru ce sunt un trădător? („Viaţa românească”, 5-6/1915), „Puhoiul” („Viaţa românească”, 7-9/1915) și Discursul d-lui Take Ionescu („Viaţa românească”, 10-12/1915), care însă nu au putut schimba optica majorității intelectualității și a opiniei publice românești.

Secţiunea de note şi comentarii care însoţeşte volumul va asigura o mai bună înţelegere a mesajului pe care îl comunică textele publicistice în cauză.

Ediția C. Stere se adresează cercetătorilor literari, istoricilor, tuturor celor pasionati de opera lui complexă.

Ediție de Victor Durnea
 
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting