(+373 22) 73-96-16
Mesajul anului 2019: „Books help us to slow down” 02.04.2019

Din 1967, pe 2 aprilie, ziua de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen, se organizează Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, cu intenţia de a promova literatura pentru copii şi de a stimula dorinţa de lectură a celor mai mici cititori.


Anual, la nivel internațional, evenimentul este patronat de o țară membră a International Board on Books for Young People (IBBY), care decide asupra unei teme și invită un autor de prestigiu din țara gazdă să scrie un mesaj copiilor lumii, dar și un ilustrator care să realizeze un poster. Aceste mesaje şi materiale sunt folosite pentru a promova cărțile și lectura. Mesajul anului 2019 vine din Lituania: „Books help us to slow down” ceea ce ar însemna: „Cărțile ne ajută să încetinim”.

„Mă grăbesc! ... Nu am timp! ... La revedere ... ”, sunt exclamații pe care le auzim frecvent nu doar în Lituania, în inima Europei, ci și în întreaga lume, așa cum susținem adesea că trăim într-o perioadă care abundă de informații, de grabă, de presiune.

Dar, imediat ce vei lua în mână o carte, te vei simți un pic altfel. Se întâmplă deoarece cărțile au o calitate extraordinară: ne ajută să încetinim, să oprim un pic timpul. Deschizând-o, cartea te cuprinde în mrejele sale, îți oferă o stare de confort, de calm, te face să uiți că totul trece pe alături cu o viteză incredibilă, timp în care nu vedem și nu auzim ce se întâmplă cu adevărat în jurul nostru.

Cartea îți oferă posibilitatea să lași totul la o parte, graba noastră incontrolabilă, a cărei urgență este de cele mai dese ori îndoielnică.

În carte totul se întâmplă în liniște și pace, după o ordine stabilită. Poate că este așa deoarece paginile cărții sunt numerotate cu cifre mici?”, se întreabă autorul lituanian Kestutis Kasparavicius în mesajul IBBY pentru Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, 2019.

Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting