(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială. Somnul plin de pasageri. 11.02.2019

Autor: Iulian Filip.

144 p., monocromie, 130 x 195 mm, broșat,
ISBN 978-9975-85-152-7

Volumul reprezintă o selecţie riguroasă (numai 144 de pagini)din poezia unuia dintre cei mai prolifici autori ai generaţiei '70. “Somnul plin de pasageri”este o antologie selectată de către autor.Selecţia e distribuită în câteva cicluri de poezie (De dragul şi de gura lumii; Luna-I lună, merele-s mai multe; Moartea în jocuri de cuvinte foarte vii;Mamutul din frigider ş. a.), care conturează o imaginedeplină a preocupărilor poetice ale lui Iulian Filip.Poetul ni se înfăţişează„în ipostaza de jucător în teatrul lumii, de mergător în căutarea firicelului de sens de viaţă, de Călător neoromantic întârziat, Zburător, Coborâtor în adâncuri, Cântăreţ al dragostei “, manifestându-şi astfel”darul de a ne înrădăcinaşi totodată de a ne înaripaprin mai multe registre în care surprinde dialectica mişcătoare a Fiinţei” (M. Cimpoi).

Exersările grafice care însoţesc unele texte poetice ne vorbescdespre calitateade grafician a poetului, bine cunoscută şi apreciată în mediul nostru literar-cultural.

Cartea este destinată elevilor, studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor interesaţi de poezia contemporană din Basarabia, dar şi tuturor iubitorilor de poezie.

Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting