(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială. Alecu Donici. Opere 10.07.2019

Ediție îngrijită de Mihai Papuc.

Studiu introductiv de Maria Șleahtițchi.

372 p., monocromie,145x215 mm, cartonat,

ISBN 978-9975-85-172-5


Scrierile lui Alecu Donici sunt distribuite în ediţia de faţă în două compartimente distincte: Opere originale (fabule şi poezii, publicate în timpul vieţii în volume şi în periodice, precum şi câteva postume – un fragment dramatic în versuri şi două fabule) şi Traduceri (la traducerile deja cunoscute cititorului din A. S. Puşkin şi Antioh Cantemir, se mai adaugă patru texte care se publică pentru prima oară: Toată viaţa femeiască în câteva ceasuri de Osip Senkowski, două texte ale lui A.I. Zaşciuk despre Marea Neagră şi împrejurimile ei şi Eparhia Chişinăului, un fragment din memoriile căpitanului francez Jacques Moreau de Brasey cu referinţă la bătălia de la Stănileşti pe Prut în 1711). Ediţia este însoţită de un studiu introductiv, Alecu Donici, azi, de un tabel cronologic şi se încheie cu o secţiune de note şi comentarii la texte şi una de iconografie, care completează informaţia despre scriitor şi opera sa.

Volumul, ca și întreaga Colecție „Moștenire”, este destinat cercetătorilor literari, istoricilor, jurnaliștilor, studenților, profesorilor și elevilor, celor interesați de moștenirea literară a lui Alecu Donici.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting