Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială. Silvia Goteanschii. Memoria hienei 02.05.2018

88 p., monocromie, 130x200 mm, broșat,

ISBN 978-9975-85-110-7


Silvia Goteanschii este una dintre poetele cele mai interesante din generaţia de poeţi născuţi după 1982. În creaţiile sale poeta „pune pe aceeaşi scenă fiorosul şi diafanul, brutalitatea şi lirismul pur, superficialitatea şi profundul”,reuşind astfel să captiveze cititorul.

Volumul în cauză, divizat în două părţi, poartă un caracter de antologie. Prima parte, intitulată ATTAC, cuprinde poezii inedite în care „răzvrătirea de Evă ameninţă să zguduie lumea din temelii printr-o ofensivă a feminităţii şi a senzualităţii descătuşate estetic”. În cea de-a doua parte, CONCERT PENTRU PIAN ŞI ORCHESTRĂ, găsim o selecţie de poezii din cărţile anterioare ale poetei.

Poezia din acest volum este, pe rând, „ironic-jucăuşă cu accente dramatice, excesivă în fluxul imaginar şi echilibrată în mijloace, minimalistă chiar (…). Lumea există pentru poetă pentru a fi proiectată mereu altfel”.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Culturii al RM.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting