(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială. Sfatul Țării: Documente (II). Procesele-verbale ale ședințelor Comisiei Agrare 06.12.2018

Ediție îngrijită, studiu introductiv, note și comentarii de Ion Țurcanu.

612 p., monocromie, 170x260 mm, legat,

ISBN 978-9975-85-150-3


Volumul de faţă continuă valorificarea documentelor inedite ale Sfatului Ţării prin publicarea proceselor-verbale ale Comisiei Agrare a acestui organ legislativ. Ediţia include 73 de procese-verbale ale acestei Comisii, la care se adaugă descrierile succinte a 35 de şedinţe, publicate în ziarul Sfatul Ţării.

La cele două grupaje de texte sunt anexate o serie de documente referitoare la legislaţia agrară a Sfatului Ţării, discutată şi votată de către deputaţii acestui for, precum şi la modificarea acesteia în parlamentul român în primii ani de după Unire. Dintre acestea, cel mai important document este legea adoptată la11 martie şi publicată în Monitorul Oficial al României la 13 martie 1920, care nu a fost altceva decât modificarea şi ratificarea legii agrare a Sfatului Ţării din 27 noiembrie 1918, act legislativ care dă întreaga măsură a capacităţii creatoare a celei mai importante instituţii politice şi legislative a Basarabiei.

Documentele volumului sunt însoţite de un amplu studiu introductiv, de note şi comentarii pe marginea stenogramelor vremii.

Cartea este adresată în primul rând istoricilor, cercetătorilor, profesorilor, studenţilor, dar şi celor interesaţi de istoria contemporană, inclusiv de istoria politică şi economică a ultimului secol.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM.

Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting