(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială. Poezie europeană contemporană 26.11.2018

Antologie și prezentări: Valeriu Stancu
Studiu introductiv: Ioan Holban

352 p., monocromie,140x215 mm, broșat, ISBN 978-9975-85-145-9


Expresia condensată a poeziei este imaginea esenţializată a lumii de azi, fragile, în care trăim. O lume foarte dispersată, dar care îşi caută punctele de sprijin, comune.

Antologia Poezie europeană contemporană include un grupaj de versuri din câţiva importanţi poeţi europeni de azi. Volumul cumulează astfel o imagine sintetică a liricii contemporane scrisă în ultimii ani pe vechiul continent. Diferenţa de viziuni poetice (un avantaj al antologiei) se explică prin diversitatea mediilor poetice în care se afirmă fiecare dintre ei, dar se datorează şi personalităţii distincte a fiecărui autor. Antologatorul a selectat poeme ale autorilor care îşi impun chiar azi vocile poetice (şi care abia mâine vor face prezenţă în manualele de literatură naţională sau şi universală).

O poezie nu doar diversă, ci şi foarte recentă, proaspătă şi vie, surprinzând liniile de forţă ale poeziei scrisa azi pe meridianele continentului, stilurile, temele şi temerile ei.

Selecţia include poezia a douăzeci şi doi de poeţi din Franţa, Luxemburg, Rusia, Belgia, Portugalia, Croaţia, Italia, Ungaria, Spania, Macedonia, Elveţia, Islanda şi este un fragment de panorama a poeziei europene, în viziunea alcătuitorului, traducătorului – care este și poet – Valeriu Stancu.

Cartea se adresează, în primul rând, iubitorilor de poezie, literaţilor, profesorilor, tineretului studios, care se delectează cu acest gen literar şi pe care îi interesează evoluţia actuală a genului în spaţiul cultural european.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM.

Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting