(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială: Ioan Pelivan. Corespondență. Memorii 03.09.2019

Ioan Pelivan. Corespondență. Memorii este unul dintre cele trei volume noi apărute la finele acestei veri în colecția Editurii Știința „Pagini despre Basarabia”. Alături de lucrările Romulus CIOFLEC. Pe urmele BASARABIEI și Petre V. Cazacu. Moldova dintre Prut și Nistru., ediția semnată de Ioan Pelivan și îngrijită de Ion Constantin, Ion Negrei și Gheorghe Negru, a fost prezentată sâmbătă, pe 31 august în cadrul Salonului Internațional de carte Bookfest, la Moldexpo.

Prezenta ediție include moștenirea epistolară și memorialistică a eminentului militant pentru emanciparea Basarabiei, om politic și de stat, Ioan Pelivan. Textele evocă evenimentele cruciale ale istoriei Basarabiei dintre anii anii 1900 şi 1920: mișcarea națională din timpul revoluțiilor ruse din 1905 și 1917, procesul de unire a Basarabiei cu România în anul 1918, apărarea intereselor românilor basarabeni și a României întregite la Conferința de Pace de la Paris în anii 1919-1920. Culegerea reunește atât corespondența și memoriile publicate în diverse periodice și volume, cât și o serie de scrisori inedite, colectate de autorii ediţiei în arhivele din Chișinău, Moscova și București.

Volumul, ca și întreaga Colecție „Pagini despre Basarabia”, este destinat istoricilor, jurnaliștilor, studenților și profesorilor, celor interesați de istoria Basarabiei.

Lucrarea este aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 
Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting