(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială. Bogdan Petriceicu Hasdeu. SCRIERI. Volumul 17. Publicistică politică Partea a III-a (1871 - 1904). Articole și studii de economie politică 18.06.2019
Ediție îngrijită de Stancu Ilin și Ionel Oprișan.
460 p., 145x215 mm, cartonat,
ISBN 978-9975-85-170-1
Cu acest volum, este reluată ediţia “Scrieri” de Bogdan Petriceicu Hasdeu, ajunsă la volumul 16. Editura va continua să pună în circuitul ştiinţific noi valorificări ale operei magului de la Câmpina efectuate de către cercetătorii literari hasdeologi contemporani.
Materialul cuprins în acest volum este distribuit în două secţiuni distincte. Prima secţiune finalizează publicarea textelor de publicistică politică, începută cu volumul al 15-lea al ediţiei în cauză. Astfel, sunt puse la dispoziţia cititorului lucrările elaborate între anii 1871-1904. În cea de-a doua secţiune sunt incluse studiile şi articolele de economie politică ale autorului: lucrări originale publicate în volume şi în periodice ale timpului, precum şi câteva traduceri. O serie de note şi comentarii oferă informaţia bibliografică necesară privitor la anul şi locul apariţiei textelor în cauză, ediţiile în care acestea au fost reluate.
Volumul 17, ca și întreaga Colecție „Moștenire”, este destinat cercetătorilor literari, istoricilor, jurnaliștilor, studenților și profesorilor, celor interesați de moștenirea literară a lui Hasdeu.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Atlas zoologic de Tudor Cozari
Fizică. Culegere de problem... de Mihai Marinciuc, Vladimir Gheţu, Mircea Miglei, Miron Potlog
Limba română. Lecturi liter... de Maria Buruiană, Aurelia Ermicioi, Silvia Cotelea
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting