Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Romanul românesc

Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 264 Anul apariţiei : 2020 ISBN: 978-9975-85-214-2 Colecţii şi domenii: Câmpul de lectură
158 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Studiu introductiv, concepte operaționale, selecția textelor, note biobibliografice și bibliografie de Maria Șleahtițchi

În istoria literaturii romanul ocupă un loc distinct, iar începând cu secolul XIX el devine un ax central al literaturii în genere, un test pentru înţelegerea ei, dar şi un indiciu pentru starea unei literaturi anume.
Din fericire, literatura română, pe parcursul câtorva secole (dacă luăm ca un prim reper romanul lui Dimitrie Cantemir Istoria ieroglifică), a produs o serie de romane memorabile, bune pentru înţelegerea temei.

Antologia de texte (fragmente de roman), selectate şi comentate în perspectivă didactică, include un repertoriu divers şi exponenţial al naraţiunilor noastre de proporţii. Lucrările sunt reprezentative atât tipologic şi sincronic, cât şi diacronic, urmărind şi o evoluţie a genului în literatura română (inclusiv, în spaţiul dintre Prut şi Nistru), începând cu romanul lui Nicolae Filimon de la sfârşitul secolului XIX şi terminând cu cele mai recente texte publicate deja în secolul XXI. O sinteză absolut necesară şi inedită în acest spaţiu prin prospeţimea perspectivei şi prin formula sintetică şi explicit-accesibilă.

Cartea include şi un minim aparat operaţional de termeni literari, explicaţi şi exemplificaţi din aceeaşi perspectivă didactică.

Destinatarii cărţii sunt în primul rând tinerii studioşi (liceeni, studenţi), profesorii şi toţi cei interesaţi de evoluţia acestui gen literar în literatura română.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting