Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
Retrospectiva editorială Știința 2021 09.01.2022


Acest articol,
ultimul din 2021 cuprinde retrospectiva celor aproape 60 de titluri de carte cu un volum de 1030 coli editoriale într-un tiraj total de 220 378 exemplare, editate la ÎEP „Știința” în 2021.

Pentru că nici în acest an nu am avut ocazia să ne întâlnim la expoziții și târguri de carte, foarte puțin și puțini ne-am adunat la unele lansări, Editura Știința și-a păstrat reducerile și le aplică în continuare.


Le mulțumim celor care au fost interesați de cartea noastră și vă invităm să răsfoiți filele aparițiilor editoriale, asupra cărora întreaga echipă a lucrat în condiții de maximă securitate și cu toată dăruirea, pentru că speranța și refugiul în lectură nu ni le poate lua nimeni.


„Memoriile Basarabiei”
este titlul noii colecții de carte a Editurii Știința, care vine în acest an să ia locul celei cunoscute sub numele de „Pagini despre Basarabia” și care include trei volume editate: Prin Basarabia românească 1918 – 1944, Pro Basarabia Pro România. Scrisori deschise de Dumitru C. Moruzi și Studii și articole istorico – geografice de Gheorghe I. Năstase.

Totodată, precedenta colecție, „Pagini despre Basarabia” are suplimentat stocul celor mai solicitate titluri:

Profiluri basarabene de Gh. Bezviconi, Pe urmele Basarabiei de Romulus Cioflec, „Neamul românesc în Basarabia” de Nicolae Iorga și Basarabia în Parlamentul Marghiloman de Victor Durnea.

O altă Colecție lansată în 2021 este „Literatura română din Basarabia”, care debutează cu volumul Antologia poeziei românești din Basarabia (1770 - 2020).


În 2021 Editura Știința a completat Colecția Moștenire cu:

Sergiu Matei Nica. Scrieri în două volume;

Scrieri de Pan Halippa;

Scrieri de Grigore Alexandrescu;

Scrieri de Alexandru Odobescu;

Având în vedere epuizarea stocurilor, în această colecție au fost retipărite volumele: Istoria Ieroglifică de Dimitrie Cantemir, Scrieri. Datini și creații populare de Petre.V. Ștefănucă, și, pentru a patra oară în ultimii cinci ani - volumul de Scrieri de Magda Isanos, acesta fiind și cel mai solicitat de către cumpărătorii Colecției Moștenire.


În colecția Antologia unui autor apare Nu eu dar nici altcineva de Constantin Abăluță și Dumnezeu ține întreg universul pe degetul său mic de Daniel Bănulescu iar Recitirea proverbelor de Vasile Romanciuc a fost retipărit.

Câmpul de lectură” își completează stocul cu Avangarda literară românească, dar și cu noua apariție editorială: Ion Luca Caragiale .Dramaturgie.


Galeria „Personalități notorii cinstește memoria marelui lingvist Eugeniu Coșeriu: vocația universalității. De asemenea, în cadrul colecției a fost suplimentat stocul de carte: Mihai Volontir sau despre vocația omenescului.

Am continuat Antologia prozei scurte cu O sumă de cuvinte și alte proze scurte de Aureliu Busuioc și Camera de alături de Paul Goma.


Colecția „Varia a fost completată cu apariția editorială Acest freamăt blând de Murriel Augry și cu Sfârşit de secol românesc. Decadentismul literar şi ideea de decadenţă, dar și cu Manuscrise româneşti din secolele XIII-XIX în colecţii străine (Rusia, Ucraina, Bielorusia).

Au mai fost editate și/sau retipărite Dictionarele:

Dicționar Drepturile omului pe înțelesul tuturor, Dicţionar român-rus, rus-român, Dicționar explicativ școlar, Dicţionar italian-român, român-italian, Dicţionar german-român, român-german (cu minighid de conversaţie), Dictionar de antonime, Mic dicționar etimologic al limbii române.


Un volum imens de lucru, în condiții deloc ușoare a fost pentru a face posibilă apariția sau retipărirea de manuale și auxiliare didactice:

Setul ABECEDAR, care include Abecedarul. Manual de limbă și literatură română pentru clasa 1 (Partea 1 și Partea 2), Caietul elevului (Partea 1 și Partea 2), dar și Ghidul de implementare a setului didactic. Acest set didactic este o noutate editorială și care înlocuește ediția veche a Abecedaruluui. Vechea ediție a Abecedaruluicu modificările și actualizările de rigoare a fost editată de noi timp de 20 de ani, începând cu anul 2000.

Росинка. I класс. Хрестоматия по литературному чтению (pentru clasele cu predare în limba rusă);

Росинка. Хрестоматия по литературному чтению. 2 класс (pentru clasele cu predare în limba rusă);

Русский язык. Тетрадь для 2 класса (pentru clasele cu predare în limba rusă);

Росинка. Хрестоматия по литературному чтению для 3 класса (pentru clasele cu predare în limba rusă);

Русский язык. Тетрадь для 3 класса;

Росинка. Хрестоматия по литературному чтению для 4 класса (pentru clasele cu predare în limba rusă);

Русский язык и литературное чтение. Тетрадь для 4 класса;

Informatică. Manual pentru casa a XI-a, rus.

Fizică. Culegere de probleme pentru cl.6-7

Fizică. Culegere de probleme pentru clasele 8-9

În 2021 au fost tipărite monografiile: Imagologia literară. Școli, direcții, metode, Vladimir Beșleagăsau anevoiasa cale a cunoașterii de sine, Educație și identitate.

De asemenea, am mai publicat Cimișlia. Ghid turistic și Abumul prezentare a Școlii de Arte „Alexei Stârcea”.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting