Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Mihai Volontir sau despre vocația omenescului

Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 268 Anul apariţiei : 2011, 2021 ISBN: 978-9975-85-286-9 Colecţii şi domenii: Personalități notorii
188 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Volumul adună la un loc materiale, informații și date ce s-au vehiculat în spațiul public și ceea ce s-a scris până în 2011 despre omul, actorul de teatru și cinema, Mihai Volontir (n. 9 martie 1934, Glinjeni, Regatul României – d. 15 septembrie 2015, Chișinău). Mihai Volontir a fost unul dintre cei 278 de delegați ai primului parlament, care au votat Declarația de Independență a Republicii Moldova, la 27 august 1991.

În cariera sa, Mihai Volontir a jucat peste 120 de roluri de teatru și film. Rolul lui Budulai i-a adus celebritate în întreg spațiul ex-sovietic.

A fost apreciat și ca interpret de muzică ușoară pentru șlagăre ca: „Viața asta-i scurtă tare”, „Moldovenii când se strâng…”, „Rugă”, „Durere” ș.a.

În anul 2000 Mihai Volontir a fost desemnat cel mai bun actor al secolului al XX-lea din cinematografia moldovenească. Pe orice scenă ar fi jucat, Mihai Volontir a rămas toată viața fidel Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, unde a activat de la primul spectacol al acestuia, aproape 60 de ani. Ediția are vocația să ilustreze faptul că prin creația sa actorul Mihai Volontir a fost, este și rămâne Omul fenomen, cel care a știut cel mai bine să facă să vibreze sensibilitatea mulțimii.

Lucrarea face parte din colecţia de carte „Personalităţi notorii” și se adresează cercetătorilor din domeniul artei scenice, istoricilor, jurnaliștilor, studenților și profesorilor, tuturor celor interesați de valorile patrimoniului cultural al Republicii Moldova.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting