(+373 22) 73-96-16

Istoria Basarabiei. Vol. 2

Autor: Ion Țurcanu Limba: Română Tipul copertei: Carte legată cu supracopertă Format: 170x240 mm Numarul de pagini: 551 + 31 Anul apariţiei : 2022 ISBN: 978-9975-85-337-8 Colecţii şi domenii: Varia
526 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii
Volumul de față, al doilea după cel apărut în 2016, cuprinde istoria Basarabiei de la sfârșitul Antichității și până la formarea statului medieval la români.

În prima parte a cărții sunt cercetate realitățile din spațiul pruto-nistrean din a doua jumătate a mileniului I (sec. VII-X), mai cu seamă modul de viață al populației autohtone, romanice, dar și chestiunea prezenței trecătoare pe teritoriul respectiv a mai multor popoare nomade.

În partea a doua autorul se concentrează asupra specificului societății românești din primele secole ale mileniului II, a genezei vieții urbane și apariției primelor orașe, precum și asupra cuprinderii Basarabiei în cadrul statului moldovenesc timpuriu.

În cea de-a treia parte a cărţii este cercetată problema apariţiei denumirii Basarabia, sarcină realizată prin examinarea paralelă a informaţiei cartografice şi raportarea acesteia la datele documentare existente şi la diversele surse istorice.

Volumul este adresat cercetătorilor din domeniile istoriei, dar și unui public mai larg, inclusiv studenților și profesorilor, tuturor celor interesați de trecutul Basarabiei.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting