La 1 septembrie 2015, la Cimitirul Central Ortodox din Chişinău, cu contribuţia Editurii Ştiinţa, a fost dezvelită şi sfinţită o stelă funerară la locul odihnei sale de veci a scriitorului Leon Donici-Dobronravov. Alături de el sunt înhumaţi preotul Petru Donici, bunicul lui Leon, ctitor al Bisericii Sfântul Dumitru (de la Botanica); Mihail Dobronravov, tatăl scriitorului şi Domnica (născută Donici), mama. Crucea a fost sfinţită de un sobor de preoţi în frunte cu Pavel Barşcevschi, parohul Bisericii Sfântul Dumitru, cu participarea lui Petru Buburuz, parohul Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Născut la 5 iunie 1887 la Chişinău, Leon Donici, unul dintre cei mai interesanţi scriitori de origine basarabeană, a scris cu acelaşi succes în rusă şi în română. A fost recunoscut ca scriitor în mediile literare rafinate ruse, alături de Leonid Andreev, Andrei Remizov, Andrei Belîi, Nicolai Gumilev, Valeri Briusov, Dmitri Merejkovski ş.a.
După puciul bolşevic se retrage în România. Se afirmă, în scurt timp, în literatura română, colaborând la publicaţiile importante din ţară, fiind apreciat de G. Ibrăileanu, N. Iorga, P. Şeicaru, C. Petrescu, L. Blaga, E. Lovinescu, T. Arghezi, A. Maniu.
A murit la Paris în 1926. Graţie eforturilor lui Octavian Goga şi Nichifor Crainic, a fost adus şi înhumat la Chişinău, cu onoruri naţionale.