Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Bogdan Petriceicu Hasdeu. Scrieri. Volumul 18. Folclor literar (1). Folclor tradițional în versuri

Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 504 Anul apariţiei : 2020 ISBN: 978-9975-85-232-6 Colecţii şi domenii: Moștenire
353 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Volumul 18 include prima secţiune a colecției de folclor a lui B. P. Hasdeu, Folclorul tradiţional în versuri: poezia sărbătorilor de peste an, poezia evenimentelor celor mai importante din viaţa omului, balade, lirică populară, rituri, ghicitori, proverbe, folclorul copiilor ş.a. Textele sunt orânduite pe genuri şi specii, iar în interiorul lor, tematic şi funcţional.

Ediţia e însoţită de un studiu introductiv, care oferă cititorului o privire generală asupra valorii şi a semnificaţiei textelor colecţiei, şi de un compartiment de Note, comentarii şi variante, care conţine detalii asupra locului de provenienţă a fiecărui text, datei la care a fost cules, a numelui şi profesiei referenţilor, precum şi asupra cotei de înregistrare la biblioteci şi arhive, în care textul în cauză poate fi regăsit.

Volumul 18, ca și întreaga Colecție „Moștenire”, este destinat cercetătorilor literari, etnografilor, etnologilor, studenților și profesorilor, celor interesați de creația populară orală.

Ediție critică de I. Oprișan
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting