- Lumea vegetală/ Lumea animală
- Managementul ecologic
- Ariile naturale protejate din Moldova
- Academica
- Personalități notorii
- Moştenire
- Pagini despre Basarabia
- Memoriile Basarabiei
- Antologia unui autor
- Antologia prozei scurte
- Câmpul de lectură
- Literatura din Basarabia. Început de secol XXI
- Literatura din Basarabia în secolul XX
- Literatura română din Basarabia
- Poezia românească după 1945
- Opera aperta
- Pasărea măiastră
- Strategia schimbării
- Dicţionare
- Manuale școlare și auxiliare didactice
- Enciclopedii
- Albume și cărți de artă
- Alte colecții
- Varia
Editura Știința vine cu un nou volum în Colecția „Pagini despre Basarabia”: Mihai EMINESCU. Mărgăritarul prețios al țării, Basarabia.
Ediția, îngrijită de Mihai Cimpoi, îşi propune să cuprindă majoritatea textelor eminesciene (publicistice şi poetice)consacrate Basarabiei, pe care le reproduce integral, în ordinea cronologică a apariţiei lor şi cu indicarea surselor primei apariţii în presă. Volumul e însoţit de o introducere şi o postfaţă care ne dovedesc că Eminescu avea în cel mai înalt grad, sprijinit și de o verticalitate deontologică de adevărat și, bineînțeles, genial gazetar, conștiința că „cestiunea Basarabiei” nu e o problemă politică „încâlcită”, ci una existențială, care amenință însăși trăinicia ființei românești.
Volumul, ca și întreaga Colecție „Pagini despre Basarabia”, este destinat cercetătorilor literari, istoricilor, jurnaliștilor, studenților și profesorilor, celor interesați de istoria Basarabiei.
Lucrarea este aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.