Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
Apariție editorială! Basarabia - drepturi naționale și istorice, de Gh. I. Brătianu 23.05.2023
Volumul readuce în atenţia specialiștilor și a unui public mai larg două dintre lucrările fundamentale ale istoricului Gheorghe I. Brătianu (1898–1953): „Moldova și frontierele sale istorice” și „Basarabia: drepturi naţionale și istorice”, în care ilustrul istoric face o analiză a documentelor ce vorbesc despre starea de lucruri din Basarabia mult disputată. Lucrările au fost elaborate în ani de grea cumpănă pentru neamul românesc (1940 și 1943).

Ambele lucrări au fost scrise atunci în limba franceză pentru a fi cunoscute opiniei internaționale. Un amplu studiu introductiv, care însoţește ediţia, demonstrează faptul că ambele sinteze istorice au fost elaborate „în interesul restabilirii adevărului”, astfel deconspirându-se propaganda și acţiunile antiromânești împotriva drepturilor naţionale și istorice ale ţării.
Volumul, îngrijit și cu studiu introductiv de Nicolae ENCIU, este adresat cercetătorilor din domeniul istoriei, dar și unui public mai larg, inclusiv studenților și profesorilor, tuturor celor interesați de trecutul Basarabiei.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting