Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Alecu Donici. Opere. Fabule. Poezii. Traduceri

Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 372 Anul apariţiei : 2019 ISBN: 978-9975-85-172-5 Colecţii şi domenii: Moştenire
260 lei
  Este in stoc

Descrierea cartii

Scrierile lui Alecu Donici sunt distribuite în ediţia de faţă în două compartimente distincte: Opere originale (fabule şi poezii, publicate în timpul vieţii în volume şi în periodice, precum şi câteva postume – un fragment dramatic în versuri şi două fabule) şi Traduceri (la traducerile deja cunoscute cititorului din A. S. Puşkin şi Antioh Cantemir, se mai adaugă patru texte care se publică pentru prima oară: Toată viaţa femeiască în câteva ceasuri de Osip Senkowski, două texte ale lui A.I. Zaşciuk despre Marea Neagră şi împrejurimile ei şi Eparhia Chişinăului, un fragment din memoriile căpitanului francez Jacques Moreau de Brasey cu referinţă la bătălia de la Stănileşti pe Prut în 1711). Ediţia este însoţită de un studiu introductiv, Alecu Donici, azi, de un tabel cronologic şi se încheie cu o secţiune de note şi comentarii la texte şi una de iconografie, care completează informaţia despre scriitor şi opera sa.

Volumul, ca și întreaga Colecție „Moștenire”, este destinat cercetătorilor literari, istoricilor, jurnaliștilor, studenților, profesorilor și elevilor, celor interesați de moștenirea literară a lui Alecu Donici.

Ediție îngrijită de Mihai Papuc. Studiu introductiv de Maria Șleahtițchi.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi cosul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting