Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Somnul plin de pasageri

Autor: Iulian Filip Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130 x 195 mm Numarul de pagini: 144 Anul apariţiei : 2019 ISBN: 978-9975-85-152-7 Colecţii şi domenii: Antologia unui autor
80 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Volumul reprezintă o selecţie riguroasă (numai 144 de pagini) din poezia unuia dintre cei mai prolifici autori ai generaţiei '70. “Somnul plin de pasageri” este o antologie selectată de către autor. Selecţia e distribuită în câteva cicluri de poezie (De dragul şi de gura lumii; Luna-I lună, merele-s mai multe; Moartea în jocuri de cuvinte foarte vii; Mamutul din frigider ş. a.), care conturează o imagine deplină a preocupărilor poetice ale lui Iulian Filip. Poetul ni se înfăţişează „în ipostaza de jucător în teatrul lumii, de mergător în căutarea firicelului de sens de viaţă, de Călător neoromantic întârziat, Zburător, Coborâtor în adâncuri, Cântăreţ al dragostei “, manifestându-şi astfel” darul de a ne înrădăcina şi totodată de a ne înaripa prin mai multe registre în care surprinde dialectica mişcătoare a Fiinţei” (M. Cimpoi).
Exersările grafice care însoţesc unele texte poetice ne vorbesc despre calitatea de grafician a poetului, bine cunoscută şi apreciată în mediul nostru literar-cultural.
Cartea este destinată elevilor, studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor interesaţi de poezia contemporană din Basarabia, dar şi tuturor iubitorilor de poezie.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting