Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Sfatul Țării: Documente (I). Procesele-verbale ale ședințelor în plen

Autor: Ion Țurcanu Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 170x260 mm Numarul de pagini: 824 Anul apariţiei : 2016 ISBN: 978-9975-85-046-9
530 lei
  În stoc

Descrierea cărții

Acest volum, care inaugurează editarea documentelor Sfatului Țării, conține principalele mărturii documentare despre activitatea primului Parlament al Basarabiei: procesele-verbale ale ședințelor sale în plen. În scopul transmiterii cât mai exacte a informației ce se conține în ele, acestea au fost reproduse după originalul în limba rusă a vremii, cu puține ajustări ortografice. Fiecare document este însoțit de note și comentarii, care înlesnesc și completează datele și mesajul acestuia.

La textul de bază sunt anexate trei tabele cu liste ale membrilor Sfatului Țării, acestea conținând o serie de date despre originea socială, vârsta, studiile, apartenența politică și activismul deputaților.

Volumul include un amplu studiu introductiv, care caută să arate ce a fost Sfatul Țării ca fenomen istoric și ce rol i-a fost hărăzit în angrenajul complicat al evenimentelor în care a fost antrenată Basarabia în anii 1917 – 1918.


Ediție îngrijită, studiu introductiv, note și comentarii de Ion Țurcanu.

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting