Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Scrieri

Autor: Grigore Alexandrescu Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 512 Anul apariţiei : 2021 ISBN: 978-9975-85-287-6 Colecţii şi domenii: Moștenire
358 lei
  În stoc

Descrierea cărții

Studiu introductiv de Mircea Anghelescu


Ediția de față oferă publicului cititor o selecție amplă din întreaga operă a lui Grigore Alexandrescu, unul dintre precursorii direcţi ai lui M. Eminescu. Astfel volumul cuprinde poezia lirică și aproape toate satirele, epistolele, fabulele și epigramele din cele două volume-reper ale poetului: Suvenire si impresii, epistole și fabule (1847) și Meditatii, elegii, epistole, satire și fabule (1863); paginile de proză din Memorialul de călătorie, scrise în urma călătoriei la mănăstirile din Oltenia și câteva texte din publicistica literară. La Addenda sunt reproduse scrisorile lui Grigore Alexandrescu către prietenul său Ion Ghica și amintirile celui din urmă despre poet. O secțiune de Note și comentarii și alta de Iconografie încheie volumul despre „visătorul lucid” care a fost poetul Grigore Alexandrescu.

Volumul, ca și întreaga Colecție „Moștenire”, este destinat cercetătorilor literari, istoricilor, jurnaliștilor, studenților, profesorilor și elevilor.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting