Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Poeţi basarabeni contemporani

Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 160 Anul apariţiei : 2016 ISBN: 978-9975-85-044-5 Colecţii şi domenii: Câmpul de lectura
96 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Antologia îşi propune o selecţie din poezia exponenţială, scrisă în ultimele decenii în Basarabia/ Republica Moldova. Selecţia reprezintă o sinteză dintre poezia de referinţă a autorilor canonici şi recentele revelaţii poetice.
Pe de o parte, volumul ar fi un bun instrument didactic, iar pe de alta, ar fi o carte de vizită a poeziei române contemporane din Republica Moldova. Una care nu ar ţine cont de autoritatea autorilor, ci de calitatea operei poetice.
Antologia cuprinde texte din creația a 55 de poeți contemporani din Basarabia, ordonați cronologic, în funcție de anul debutului editorial. Selecția poemelor s-a făcut în așa fel încât fiecare grupaj să fie cât mai relevant în ceea ce privește diversitatea tematică, lingvistică și prozodică a operei fiecăruia dintre autorii antologați. Textele au fost preluate din primele ediții ale volumelor și doar în câteva cazuri s-a lucrat cu ediții de genul Scrieri alese sau Opere.

Antologia este concepută într-o perspectivă didactică. Ea ar putea fi utilă atât elevilor şi profesorilor – pentru extinderea unor subiecte – cât şi autorilor de manuale sau conceptorilor de curriculum – ca sugestii textuale.


Prefață, selecție a textelor și note bio-bibliografice de Lucia Țurcanu.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting