Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Paisie, starețul mănăstirii Neamțului

Autor: Serghie Cetverikov Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 328 Anul apariţiei : 2023 ISBN: 978-9975-85-422-1 Colecţii şi domenii: Memoriile Basarabiei
220 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Ediţia reproduce prima lucrare modernă consacrată lui Paisie Velicikovski, starețul mănăstirii Neamț din Moldova, şi învățăturii lui, elaborată de protoiereul rus Serghie Cetverikov în epoca dintre cele două războaie mondiale din secolul XX, tradusă în limba română de episcopul Nicodim Munteanu, viitorul patriarh al României, şi tipărită în tipografia mănăstirii Neamț în 1933. Autorul rus este primul cercetător care a consultat peste optzeci de manuscrise slave și românești din Imperiul Rus și din România, pe care le-a folosit în cuprinsul lucrării sale.

Traducerea e însoţită de un studiu introductiv, care prin analiza şi comentariile textului deschid în faţa potenţialului cititor o perspectivă mai largă asupra operei cuviosului Paisie şi a influenţei acesteia asupra Bisericii Ortodoxe.

Volumul, ca și întreaga colecție Memoriile Basarabiei, este adresat celor interesați de istoria națională și, în special, de istoria ortodoxiei.

Ediţie îngrijită de Nina NEGRU.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting