Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Opere. Vol. 2. Proză

Autor: Vasile Alecsandri Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 332 Anul apariţiei : 2023 ISBN: 978-9975-85-388-0 Colecţii şi domenii: Moștenire
282 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Studiu introductiv de Diana CÂMPAN; Repere cronologice de Victor DURNEA; Ediție îngrijită de Mihai PAPUC.

Cel de-al doilea volum din ediţia de „Opere” ale lui Vasile Alecsandri, concepută în trei volume, cuprinde o selecţie din scrierile în proză publicate de scriitor în masivul volum „Proză”, partea a III-a a seriei de „Opere complete”, apărut în 1876 la Editura Librăriei Socec, în diverse broşuri şi periodice ale timpului, precum şi câteva texte postume, rămase în manuscris. Alecsandri a scris nuvele, schiţe de moravuri, memorii, evocări, însemnări de călătorie şi chiar un roman, rămas neterminat.

Textele volumului sunt însoţite de succinte note şi comentarii istorico-literare de natură informativă: data apariţiei scrierii în cauză, contextul apariţiei, publicaţia în care a apărut prima dată, data publicării în volum ș.a. O secţiune de iconografie plasată în acest volum va facilita cunoașterea mai profundă a vieţii şi creaţiei lui Vasile Alecsandri.

Ediția se adresează unui cerc larg de cititori, oferindu-le o imagine complexă asupra operei lui Vasile Alecsandri.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting