Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Opere. Vol. 1. Poezie

Autor: Vasile Alecsandri Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 496 Anul apariţiei : 2022 ISBN: 978-9975-85-386-6 Colecţii şi domenii: Moștenire
422 lei
  În stoc

Descrierea cărții

Studiu introductiv de Diana CÂMPAN; Repere cronologice de Victor DURNEA; Ediție îngrijită de Mihai PAPUC.


Prezenta ediţie de „Opere” ale lui Vasile Alecsandri, concepută în trei volume, se adresează unui cerc larg de cititori, propunându-şi să cuprindă o selecţie din creația poetică, din cea în proză şi din cea dramatică a scriitorului, rezervând câte un volum pentru fiecare gen literar abordat.

Astfel, volumul 1 este consacrat poeziei orânduite de poet în următoarele zece „cicluri”: Doine (1842–1852), Lăcrimioare, Suvenire, Mărgăritărele (1852–1862), Pasteluri, Varia (A), Legende, Legende nouă, Ostaşii noştri şi Varia (B). La toate acestea se adaugă un studiu introductiv pentru întreaga ediţie, în care sunt sintetizate, din perspectiva actuală, calităţile operei (poezie, dramaturgie, proză) a bardului de la Mirceşti, recunoscut încă din timpul vieţii drept „reprezentantul cel mai puternic, cel mai complet al gândirii şi simţirii româneşti... gloria indiscutabilă a literaturii româneşti” (B.P. Hasdeu); o serie de repere cronologice cu referinţă la viaţa şi opera scriitorului şi o secţiune de note şi comentarii sumare asupra textelor incluse în volumul în cauză.

Ediția se adresează unui cerc larg de cititori, oferindu-le o imagine complexă asupra operei lui Vasile Alecsandri.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting