Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Neamul românesc în Basarabia

Autor: Nicolae Iorga Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 472 Anul apariţiei : 2021 ISBN: 978-9975-85-270-8 Colecţii şi domenii: Pagini despre Basarabia
283 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Basarabia cu toată istoria ei zbuciumată este prezentă masiv în opera istorică a lui Nicolae Iorga, ca şi în activitatea sa de publicist, conferenţiar universitar, senator, ministru, îndrumător al cărturarilor basarabeni.
Ediţia de faţă reuneşte o parte din scrierile marelui istoric cu referinţă la acest subiect, elaborate în răstimp de aproape o jumătate de secol (1905-1940): însemnările de călătorie Neamul românesc în Basarabia (1905), solidul studiu Basarabia noastră. Scrisă la 100 de ani de la răpirea ei de către ruşi (1912), pagini selective din volumele Oameni cari au fost cu referinţă la scriitorii şi cărturarii basarabeni C. Stamati, B. P. Hasdeu, Zamfir Arbore, A. Mateevici, S. Murafa, Pavel Gore, Leon Donici ş.a., o selecţie din articolele publicate în ziarul politic de orientare naţională şi de atitudine democratică Neamul românesc. Volumul este însoţit de o secţiune de Note şi comentarii, în care îngrijitorul de ediţie, dr. Iordan Datcu, pornind de la paginile lui Nicolae Iorga despre Basarabia, ne prezintă suplimentar o serie de date şi informaţii inedite deosebit de interesante despre localităţi, evenimente şi personalităţi prezente în scrierile istoricului.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting