Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

MOLDOVA dintre Prut şi Nistru. 1918-1928. Zece ani de la Unire

Autor: Petre V. Cazacu Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 292 Anul apariţiei : 2019 ISBN: 978-9975-85-178-7 Colecţii şi domenii: Pagini despre Basarabia
175 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Volumul cuprinde în cele două secţiuni ale sale lucrarea „Moldova dintre Prut şi Nistru. 1918-1928. Zece ani de la Unire”, care, de fapt, este o continuare a lucrării „Moldova dintre Prut şi Nistru. 1812-1918”, câteva articole cu referinţă la istoria zbuciumată a Basarabiei (O sută de ani de robie; Pagini din istoria Unirii Basarabiei; Emigranţi de peste Prut în România), publicate în revistele Viaţa românească, Revista Fundaţiilor Regale şi Viaţa Basarabiei, precum şi o succintă retrospectivă bibliografică. Volumul e însoţit de o introducere a istoricului Anatol Petrencu, îngrijitorul şi comentatorul ediţiei, în care este evocată figura fruntaşului de la 1918, eminent statistician, fin observator şi analist al evoluţiilor societăţii basarabene, autor al câtorva monografii dintre cele mai documentate şi mai rezistente în timp.
Volumul, ca și întreaga Colecție „Pagini despre Basarabia”, este destinat cercetătorilor științifici, istoricilor, jurnaliștilor, studenților și profesorilor, celor interesați de istoria Basarabiei.

Ediție îngrijită de Anatol Petrencu.

Ediția a fost aprobată de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editată cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting